Visitar Itàlia

Cada any, milers de catalans i catalanes visiten Itàlia.

Des del verd de les muntanyes del Piemont fins al blau del mar que banya l’illa de Sícilia passant per espectaculars ciutats que són un museu a l’aire lliure: Milà, Venècia, Florència, Roma, Nàpols… Itália ofereix una gran varietat de destinacions turístiques per a tots els gustos i per a tot tipus de públic.

No deixis que t’ho expliquin i descobreix-ho tu mateix!

Italia, el país més bonic del món?

Prepara el teu viatge

Itàlia és un país molt gran i amb destinacions turístiques molt diverses. Ja saps quina regió o ciutat vols visitar? A continuació et deixem enllaços d’interès on pots trobar informació útil per a preparar el teu viatge a Itàlia.

PER REGIONS:

PER CIUTATS:

ARRIBAR A ITÀLIA:

En avió:

Hi han moltes companyies que conecten les principals ciutats italianes amb els aeroports catalans (Iberia, Vueling, Ryanair, Easyjet o Volotea).

En vaixell:

Venir en vaixell a Itàlia també és una bona opció per a poder portar-te el teu cotxe o moto i gaudir del país al màxim. Hi han dues companyies que ofereixen trajectes de forma regular:

GRANDI NAVI VELOCI: aquesta companyia ofereix ruta Barcelona – Gènova amb la possibilitat d’embarcar el teu propi vehicle. Més informació: https://www.gnv.it/es

GRIMALDI LINES: aquesta línia marítima es ideal si voleu visitar l’illa de Sardenya. Hi han diverses rutes a la setmana que fan el trajecte Barcelona – Porto Torres (al nord de l’illa de Sardenya, a prop de L’Alguer). També hi la ruta Barcelona – Civitavecchia (a prop de Roma), una gran opció per a visitar el centre o sud d’Itàlia amb l’autonomia del teu cotxe o moto. Més informació aquí: https://www.gnv.it/es

En cotxe:

Venir a Itàlia en cotxe també és una bona alternativa, sobre tot si vols visitar el nord del país. Per exemple, des de Barcelona fins a Milà el trajecte dura unes 10 hores.

Les autopistes (autostrade) a Itàlia són de pagament i estan senyalitzades amb el color verd. Pots controlar el trànsit i calcular el preu dels peatges entre destinacions aquí.

Moure’s per les grans ciutats (Milà, Roma, Nàpols, etc) amb cotxe sol ser bastant complicat aixì que et recomanem deixar el cotxe i moure’t amb transport públic o a peu. IMPORTANT: a gairebé totes les ciutats i pobles d’Itàlia trobaràs zones o carrers marcats amb el cartell ZTL (Zona Traffico Limitato). Són espais on els cotxes no hi poden passar (excepte els residents). No t’hi posis si no vols que et posin una multa les càmares situades a l’entrada i a la sortida d’aquestes zones.

MOURE’S PER ITÀLIA:

En tren:

Segurament el tren sigui la millor opció per desplaçar-se entre les grans ciutats i sobre tot de nord a sud i a l’inrevés. Trenitalia és la principal companyia de trens i ofereix des de trens d’alta velocitat (Frecciarossa) fins a serveis regionals. ITALO arriva també a moltes ciutats amb trens d’alta velocitat.

Transport Públic:

Per moure’t per les grans ciutat el millor és optar pel transport públic o caminar. La majoria de les ciutats compta amb una gran xarxa de transport públic formada per metro, autobusos o tramvies. Informa-te’n a les webs dedicades de cada ciutat.

Targeta Sanitària Europea: és molt important demanar la Targeta Sanitària Europea abans de viatjar a qualsevol país europeu. Amb aquesta targeta podreu obtenir assistència sanitària en cas que ho necessiteu de forma gratuïta. Més informació a la pàgina web de la Seguretat Social.

Visitar Itàlia en Català

Des de l’Associació Catalans a Roma promocionem i ajudem les empreses i organitzacions turístiques italianes que ofereixin la llengua catalana als seus visitants, per a que poguis visitar Itàlia en Català!

RomaAquí és una associació cultural formada per un grup d’historiadors de l’art i de guies catalans autoritzats de Roma. Ofereixen visites guiades a Roma en llengua catalana. Més informació: http://www.romaqui.com/

Amb FlorenciaCAT i de la mà de la Sílvia podreu fer visites guiades en català per Florència i la Toscana. Més informació: https://www.florenciacat.com/

La Locanda del Sole és un petit hotel amb encant situat a Riomaggiore, al cor del Parc Natural delle Cinque Terre. L’hotel compte amb habitacions amb terrassa i aparcament i és ideal per a conèixer aquesta preciosa zona de la Liguria italiana. L’hotel és gestionat per l’Enrico i la Dolors i us hi atendran en català. Més informació: http://www.locandadelsole.net/

En Lluís i la Monica us atendran en català a la Trattoria Pautassi a Govone (Piemont). Aquí hi podreu degustar les especialitats de la zona Langa i Roero i menús amb productes de temporada. Més informació: http://www.trattoriapautassi.it/